Forums Hlavní kategorie České a slovenské fórum Diskuzní klub
  • Topic: Pečení

    Back To Topics
    (3 rates)
    • 3 hours ago
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95484

      Upečená naložená krkovička

      Suroviny5 porcí

      1,5 kg vykostěné vepřové krkovicesůlpepřkmínolejbobkový listcelé nové koření1 cibule5 stroužků česneku

      Postup přípravy receptu

      1. Vykostěnou krkovičku v kusu osolíme a opepříme, posypeme kmínem, pomažeme olejem a uložíme do lednice, já ji tentokrát měla naloženou 3 dny.

      2. Před pečením do pekáče nakrájíme alespoň jednu celou cibuli a na kousky nasekaný česnek, přidáme bobkový list a nové koření, které nám maso a výpek pěkně provoní.

      3. Pečeme zakryté necelé dvě hodiny při 220°C, pravidelně podléváme výpekem a před dopečením asi na 20 minut odkryjeme, aby mělo maso kůrčičku a výpek pěkně zezlátnul. Dnes jsme k tomu měli šťouchané brambory.

    • 4 hours ago
      • Post(s)
        962
      • Thank(s)
        465
      • Thanked
        274
      • cR(s)
        3 -26

      # 95481

      Mňam

       

    • Tue at 4:39 PM
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95461

      Valašské kúsky

      Suroviny4 porce

      600 g vepřového masa40 g sádla200 g čerstvých hub nebo žampionů2 dl zakysané smetany20 g másla30 g hladké moukykoprocetsůl

      Postup přípravy receptu

      1. Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme malinko vodou.

      2. Měkké maso vyjmeme, vodu necháme odpařit, ve výpeku rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jísku, kterou zalijeme trochou vody, promícháme a provaříme, přidáme zakysanou smetanu, nasekaný kopr, dochutíme octem a popř. solí.

      3. Vložíme maso a na másle dušené houby nebo žampiony a ještě chvíli provaříme. Příloha - vařené brambory.

    • Mon at 4:37 PM
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95453

      Gnocchi s kuřecím masem a špenátem

      Suroviny

      500 g kuřecích prsíček500 g listového špenátu500 g balení bramborových gnocchi125 ml smetany2 mladé cibulkyčesnekmletá paprikasůlpepřolivový olej

      Postup přípravy receptu

      1. Maso nakrájíme na kostičky a zprudka opečeme na pánvi s olejem. Když se zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené cibulky, papriku a dusíme doměkka.

      2. Přidáme špenát (čerstvý předem spaříme), smetanu, gnocchi, promícháme a na mírném ohni společně krátce povaříme.

    • April 18
      • Post(s)
        2,521
      • Thank(s)
        1,346
      • Thanked
        1,576
      • cR(s)
        65 -2

      # 95443

      Anabelka - #95401 napsal(a):

      Vepřové plátky na másle a žampionech

      Suroviny3 porce

      3 vepřové plátky plecka (ocásek,...)sůlpepř5 větších žampionůcibulehladká moukamáslo

      Postup přípravy receptu

      1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

      2. V hrnci osmažíme na másle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme spolu s cibulí, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Pak vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, občas malinko podlijeme vodou.

      3. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Plátek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho do šťávy, mícháme, aby se máslo rozpustilo a mouka se řádně rozmíchala. Vaříme 15 minut. Nakonec vložíme plátky masa a šťávu dochutíme podle své chuti.

      Nedávno jsme to měli :-)

      ____________________________________

      Vlasta(vlastina2312)

    • April 18
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95437

      Vepřové v mrkvi s bramborami

      Suroviny5-6 porcí

      550 g vepřové plece5 větší mrkve4 brambory3 lžíce vloček2 stroužky česnekuhrst pórku najemnokmínsůlsnítka čerstvé majoránkyolej

      Postup přípravy receptu

      1. Ve větším hrnci rozpalte olej a osmahněte pórek, přidejte maso na malé kostičky a vločky, orestujte.

      2. Přidejte mrkev na kostičky a brambory na menší kousky. Osolte, okmínujte, přidejte plátky česneku, podlijte asi do 3/4 obsahu hrnce vodou a duste doměkka. Občas promíchejte a podlívejte podle potřeby vodou. Přebytečnou vodu nechte odpařit.

      3. Když je vše měkké, nasekejte majoránku najemno a zamíchejte. Jídlo má být mazlavé s hustou omáčkou.

    • April 17
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95425

      Vepřové plátky na másle a žampionech

      Suroviny3 porce

      3 vepřové plátky plecka (ocásek,...)sůlpepř5 větších žampionůcibulehladká moukamáslo

      Postup přípravy receptu

      1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

      2. V hrnci osmažíme na másle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme spolu s cibulí, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Pak vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, občas malinko podlijeme vodou.

      3. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Plátek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho do šťávy, mícháme, aby se máslo rozpustilo a mouka se řádně rozmíchala. Vaříme 15 minut. Nakonec vložíme plátky masa a šťávu dochutíme podle své chuti.

    • April 17
      • Post(s)
        962
      • Thank(s)
        465
      • Thanked
        274
      • cR(s)
        3 -26

      # 95417

      Mňam

    • April 16
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95413

      Telecí pečeně s bylinkami

      Suroviny5-6 porcí

      Asi 1 kg telecího masa (karé nebo kotletky v celku)másloolivový olejsůltrochu čerstvě mletého pepře1 malý stroužek česnekutymiánrozmarýnlistová petrželka - ideálně čerstvá, v nouzi mražená nebo sušená1 dl bílého suchého vína

      Postup přípravy receptu

      1. Maso otřeme vlhkou utěrkou, osolíme, mírně opepříme a na směsi másla a oleje opečeme ze všech stran pěkně dočervena. Přendáme do pekáčku (já jsem pekla v remosce), tuk po opékání zalijeme vínem a odvaříme přípečky.

      2. Maso lehce potřeme rozmačkaným česnekem - nesmí ho být moc, jen aby trošku maso ovoněl.

      3. Posypeme bylinkami, podlijeme směsí z opékání a pečeme nejdříve přikryté při 180 °C 1-1,5 hodiny, pak odkryjeme a při 200 °C dopečeme na barvu. Průběžně přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podlijeme vodou, ale v remosce to nebylo potřeba.

      4. Podávala jsem horké s pečenými bramborami (můžete je přidat k masu v polovině pečení) a přírodně dušenou mrkví (mrkev, máslo, sůl).

    • April 15
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95401

      Vepřové plátky na másle a žampionech

      Suroviny3 porce

      3 vepřové plátky plecka (ocásek,...)sůlpepř5 větších žampionůcibulehladká moukamáslo

      Postup přípravy receptu

      1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme.

      2. V hrnci osmažíme na másle na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli smažíme spolu s cibulí, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Pak vložíme plátky masa a opečeme je z obou stran. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka, občas malinko podlijeme vodou.

      3. Když je maso měkké, vyjmeme ho. Plátek másla obalíme v hladké mouce, vložíme ho do šťávy, mícháme, aby se máslo rozpustilo a mouka se řádně rozmíchala. Vaříme 15 minut. Nakonec vložíme plátky masa a šťávu dochutíme podle své chuti.

    • April 14
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95390

      Kedlubny s uzenými kuřecími stehny

      Suroviny

      3 kedlubny2 uzená kuřecí stehna100 g dobře vyuzené slaniny1 cibule2 stroužky česnekušpetka drceného kmínučerstvá majoránkasůlolejNa jíšku:2 polévkové lžíce másla2 polévkové lžíce hladké mouky

      Postup přípravy receptu

      1. Kůži ze stehen sejmeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu se slaninou.

      2. Maso obereme od kostí a nakrájíme. Cibuli na jemno, kedlubny na kostičky.

      3. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu a kostičky kůže a orestujeme.

      4. Pak vložíme kedlubny, osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou ( pokud bychom měli uzený vývar, o to lépe).

      5. Dusíme zhruba 10 minut a přidáme maso ze stehen a rozmačkaný česnek.

      6. Upražíme si z másla a mouky světlou jíšku a necháme ji vychladnout.

      7. Když jsou kedlubny měkké, zahusíme jíškou na požadovanou hustotu, provaříme a přisypeme posekanou majoránku.

      8. Dochutíme.

    • April 13
      • Post(s)
        2,521
      • Thank(s)
        1,346
      • Thanked
        1,576
      • cR(s)
        65 -2

      # 95380

      Anabelka - #95338 napsal(a):

      Krůtí závitky s šunkovou vaječinou

      Suroviny2 porce

      180 g krůtích prsousůlmletý pepř15 g oleje30 g cibule10 g rajčatového protlaku10 g hladké moukyNa nádivku:5 g rostlinného másla30 g kuřecí šunky1 vejcesůlpepř

      Postup přípravy receptu

      1. Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na 2 řízky, osolíme, opepříme.

      2. Na másle si orestujeme na nudličky nakrájenou šunku, přidáme vajíčko a necháme srazit.

      3. Touto vaječinou naplníme plátky krůtích prsou, stočíme, sepneme jehličkami a zprudka opečeme na oleji ze všech stran dorůžova.

      4. Vyjmeme opečené závitky, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, rajský protlak, obojí opečeme, zalijeme menším množstvím vody a provaříme. Závitky dáme zpět a ještě chvíli dusíme, vysmahneme na tuk.

      5. Mouku rozšleháme v trošce vody a přilijeme do omáčky. Provaříme, odstavíme. Podáváme s bramborem, nebo rýží a zeleninovým salátem.

      Sliny se mi sbíhají :-)

      ____________________________________

      Vlasta(vlastina2312)

    • April 13
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95378

      Krůtí guláš s drůbežími játry

      Suroviny

      50O g krůtího stehna300 g krůtích jater nebo kuřecích jater2 větší cibulelžíce sladké červené paprikyšpetka pálivégulášové kořenísůlpepřčesneklžíce sádlalžíce rajského protlakukrajíc staršího chleba nebo 2 lžíce hladké mouky a vodavývar z morkových kostí nebo vodabujón

      Postup přípravy receptu

      1. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlaté barvy a přidáme protlak, maso a játra a zarestujeme s paprikou a kořením.

      2. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.

      3. Zahustíme nastrouhaným chlebem nebo moukou rozmíchanou ve vodě.

      4. Dochutíme česnekem a pomalu provaříme 10-15 minut.

    • April 13
      • Post(s)
        962
      • Thank(s)
        465
      • Thanked
        274
      • cR(s)
        3 -26

      # 95373

      mňam

       

    • April 12
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95367

      Kynuté knedlíky se sladkou náplní

      Surovinyzhruba 20 kusů - dle velikosti

      380 - 390 ml mléka1 vejce700 g hrubé mouky2 špetky soli20 g cukru21 g čerstvého droždí (tj.1/2 kostky - rozdrobíme nahoru na mouku)Náplň a na posypání:dle výběru-čerstvé ovoce, marmeláda nebo džem, banán s kouskem čokolády, rumové pralinky atp.tvrdý tvarohGrankocukr moučkamáslo (na přelití)

      Postup přípravy receptu

      1. Do nádoby domácí pekárny vložíme vše ve známém pořadí- nejprve tekuté a pak sypké ingredience a zapneme program Těsto.

      2. Sůl zamíchám do mouky a na mouku dávám cukr a rozdrobím droždí. Po hnětení necháme kynout, ale ještě před ukončením programu musíme těsto vyndat, protože by nám uteklo :-).

      3. Rozdělíme na díly a libovolně plníme - marmeládou, rumovými pralinkami, nutelou, kouskem banánu s čokoládou, nebo čerstvým ovocem.

      4. Do většího kastrólu dáme vodu a úplně rozevřený pařáček na knedlíky, ten potřeme olejem.

      5. Vykynuté knedlíky na něho naskládáme a necháme větší mezery, voda musí vařit, dáme pokličku a vaříme v páře podle velikosti 8 - 10 minut.

      6. Pak po odklopení knedlíky ihned propícháme špejlí a vytáhneme.

      7. Doplníme vodu a pokračujeme.

      8. Taky se dá na větší kastról natáhnout a ovázat pláténko a vařit na něm. Musíme přiklopit dalším o stejném průměru. A kontrolujeme vodu, musíme dolévat aby se nám nevyvařila.

      9. Hotové knedlíky sypeme na talíři strouhaným tvrdým tvarohem, Grankem, cukrem a rozpuštěným máslem.

      10. Bez starostí můžou být majitelé parního hrnce :-) Dno jednotlivých nádob lehce potírám olejem, aby se knedlíky nepřilepily. Uvaří se tam velice dobře.

    • April 11
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95358

      Moje omáčka z medvědího česneku

      Suroviny

      3 PL oleje3 PL hladké mouky600 ml mléka100-150 ml šlehačkysůlšpetka muškátového oříškupepřvývar alebo voda3-4 hrsti medvědího česneku

      Postup přípravy receptu

      1. Listy cesnaku preberieme, umyjeme vo viacerých vodách a pokrájame.

      2. Na oleji speníme múku, osmažíme, zalejeme mliekom a prevaríme za stáleho miešania. Osolíme, okoreníme, pridáme vývar z kocky - môžeme vynechať.

      3. Potom vlejeme šľahačku, prevaríme a vhodíme posekané listy, premiešavame asi 1-2 minúty na najslabšom stupni.

      4. Podľa požadovanej hustoty pridávame mlieko -vývar.

    • April 11
      • Post(s)
        962
      • Thank(s)
        465
      • Thanked
        274
      • cR(s)
        3 -26

      # 95351

      mňam

    • April 9
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95338

      Krůtí závitky s šunkovou vaječinou

      Suroviny2 porce

      180 g krůtích prsousůlmletý pepř15 g oleje30 g cibule10 g rajčatového protlaku10 g hladké moukyNa nádivku:5 g rostlinného másla30 g kuřecí šunky1 vejcesůlpepř

      Postup přípravy receptu

      1. Krůtí prsa nakrájíme přes vlákno na 2 řízky, osolíme, opepříme.

      2. Na másle si orestujeme na nudličky nakrájenou šunku, přidáme vajíčko a necháme srazit.

      3. Touto vaječinou naplníme plátky krůtích prsou, stočíme, sepneme jehličkami a zprudka opečeme na oleji ze všech stran dorůžova.

      4. Vyjmeme opečené závitky, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, rajský protlak, obojí opečeme, zalijeme menším množstvím vody a provaříme. Závitky dáme zpět a ještě chvíli dusíme, vysmahneme na tuk.

      5. Mouku rozšleháme v trošce vody a přilijeme do omáčky. Provaříme, odstavíme. Podáváme s bramborem, nebo rýží a zeleninovým salátem.

    • April 8
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95326

      Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem

      Suroviny2 porce

      6 jehněčích kotletekNa marinádu:sůlpepřlžíce hořčicešťáva z jednoho citronu100 ml olejepár kapek worcestruvětvička tymiánuvětvička rozmarýnuNa bylinkové máslo:asi 120 g máslasměs čerstvých bylinek (já použila petrželku, oregano, estragon, šalvěj)2 stroužky česnekusůl a pepřNa salát:listy z červené řepysůlsečuánský pepř1 červená cibule2 stroužky česnekubramborytrs rajčátek

      Postup přípravy receptu

      1. Kotletky si upravíme tak, aby vzhledově část kosti byla bez masa.

      2. Připravíme si marinádu, kde smícháme veškeré ingredience a polijeme tím připravené maso v míse. Přidáme natrhané bylinky, tymián a rozmarýn. Necháme odležet pár hodin.

      3. Brambory uvaříme celé ve slupce do poloměkka.

      4. V pánvi rozpustíme máslo. Přidáme jemně nasekané bylinky, nasekaný česnek, sůl a pepř. Necháme vychladit.

      5. Listy salátu dáme do mísy, přidáme krátce restovanou cibuli s česnekem a promícháme. Osolíme a opepříme.

      6. Brambory na pánvi opečeme spolu s rajčátky.

      7. Kotletky pečeme na pánvi asi 6 minut z každé strany. Pak dáme do alobalu 2 minutky odpočinout a můžeme servírovat.

      8. Na talíř servírujeme salát, kotletky kostí nahoru, jemně dlaní rozmáčknuté brambory, opečená rajčátka a vše přelijeme bylinkovým máslem.

    • April 8
      • Post(s)
        962
      • Thank(s)
        465
      • Thanked
        274
      • cR(s)
        3 -26

      # 95322

      mňam

    • April 7
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95314

      Roládky z mletého masa plněné velikonoční nádivkou

      Suroviny

      500 g mletého masa (míchané hovězí a vepřové)4 lžíce neupečené velikonoční nádivky100 g anglické slaniny1 lžička Solamylustrouhankasůlpepř

      Postup přípravy receptu

      1. Mleté maso ochutíme solí a pepřem, zapracujeme do něho Solamyl (roládky se nerozpadají) a je-li třeba, zahustíme troškou strouhanky.

      2. Připravené maso rozdělíme na čtyři díly a navlhčenýma rukama vytvoříme na prkénku větší tenké placky. Na prkénko můžeme dát potravinovou folii, aby se nám maso nelepilo. Rozdělíme na maso syrovou nádivku a opět navlhčenýma rukama zavineme. Každý váleček obalíme plátky anglické slaniny. Vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a dáme do vyhřáté trouby na cca 180 C°. Pečeme dozlatova. Já jsem pekla v remosce.

      3. Podáváme s bramborem, ale stačí jen zeleninový salát. Nádivka nahradí přílohu.

    • April 6
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95304

      Velikonoční masová roláda, plněná křepelčími vejci

      Suroviny4 porce

      600 g vepřového karé – naporcované na tři „motýlky“25 dkg zauzené slaniny – delší verze plátek cca 20 cm10 uvařených a oloupaných křepelčích vajec4 syrová vejcehrst bylinek (petržel, medvědí česnek, pažitka, tymián, kopřiva)20 celých listů medvědího česneku20 dkg vařeného uzeného masa z žeber1 velká cibule1 střední mrkev1/2 l vývaru z kostísůlpepřškrobmáslo

      Postup přípravy receptu

      1. Vepřové maso naporcované na motýlka (silný plátek, který je uprostřed nedokrojen) opatrně rozklepeme na co největší plát, ale tak, aby se maso neprotrhlo. Na kus pečícího papíru rozprostřeme částečně i přes sebe plátky slaniny tak, aby se vytvořil obdélník cca 40 x 40 cm. Na slaninu rozložíme po celé ploše stejnoměrně rozklepané plátky vepřového karé. Maso vydatně osolíme, opepříme, a poklademe celými lístky medvědího česneku. Na nejlépe obdélníkovém pekáči/formě v troubě upečeme vaječnou omeletu vytvořenou rozšleháním tří vajec a smíchanou s hrstí nasekaného medvědího česneku. Pečeme do ztuhnutí. Omeleta z trouby je daleko pevnější, než z pánve. Omeletu necháme vychladnout a následně položíme jako další vrstvu na maso s medvědím česnekem.

      2. Uzené maso rozkutrujeme najemno a smícháme s jedním syrovým vejcem. Rozložíme na fresh-folii v silnější vrstvě a uprostřed poklademe uvařenými křepelčími vejci. Opatrně zarolujeme, stáhneme a dáme do mrazáku ztuhnout, aby se to poté lépe rolovalo. Po zmražení uzeného masa toto rozbalíme, položíme na vaječnou omeletu a za pomocí pečícího papíru, na kterém je roláda rozložena, opatrně srolujeme. Následně dáme do lednice ztuhnout. Odstraníme pečící papír, převážeme provázkem a vložíme do pekáče. Podlijeme vývarem, vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev.

      3. Pečeme pomalu cca 2 hodiny na střední teplotu. Pečeme přiklopené, až je roláda měkká a chytne díky slanině na povrchu krásnou barvu. Šťávu z vypečené rolády zasypeme lžící bramborového škrobu, rozmíchaného ve trošce studené vody a necháme 1 minutu provařit. Obohatíme nasekanými bylinkami a na závěr dochutíme oříškem másla. Příloha: rýže smíchaná s hráškem a šunkou.

    • April 5
      • Post(s)
        2,521
      • Thank(s)
        1,346
      • Thanked
        1,576
      • cR(s)
        65 -2

      # 95294

      Anabelka - #95291 napsal(a):

      Velikonoční mramorový beránek

      Suroviny

      120 g másla200 g pískového cukru1 vanilkový cukr4 vejce300 g polohrubé mouky1 prášek do pečiva200 ml mléka1 polévková lžíce holandského kakaa1 polévková lžíce rumu

      Postup přípravy receptu

      1. Máslo utřeme s cukry a žloutky do pěny, přidáme mléko, mouku s práškem a tuhý ušlehaný sníh. Kakao rozmícháme v rumu a polovinu těsta obarvíme.

      2. Do vymazané a vysypané formy střídavě dáme světlé a tmavé těsto. Pečeme při 180°C asi 45 minut.

      Super :-)

      ____________________________________

      Vlasta(vlastina2312)

    • April 5
      • Post(s)
        732
      • Thank(s)
        647
      • Thanked
        763
      • cR(s)
        7 -2

      # 95291

      Velikonoční mramorový beránek

      Suroviny

      120 g másla200 g pískového cukru1 vanilkový cukr4 vejce300 g polohrubé mouky1 prášek do pečiva200 ml mléka1 polévková lžíce holandského kakaa1 polévková lžíce rumu

      Postup přípravy receptu

      1. Máslo utřeme s cukry a žloutky do pěny, přidáme mléko, mouku s práškem a tuhý ušlehaný sníh. Kakao rozmícháme v rumu a polovinu těsta obarvíme.

      2. Do vymazané a vysypané formy střídavě dáme světlé a tmavé těsto. Pečeme při 180°C asi 45 minut.

    Icon Legend and Forum Rights

  • Topic has replies
    Hot topic
    Topic unread
    Topic doesn't have any replies
    Closed topic
    BBCode  is opened
    HTML  is opened
    You don't have permission to post or reply a topic
    You don't have permission to edit a topic
    You don't have the permission to delete a topic
    You don't have the permission to approve a post
    You don't have the permission to make a sticky on a topic
    You don't have the permission to close a topic
    You don't have the permission to move a topic

Add Reputation

Do you want to add reputation for this user by this post?

or cancel