Forums Hlavní kategorie České a slovenské fórum Diskuzní klub
  • Topic: Pečení

    Back To Topics
    (3 rates)
    • 3 hours ago
      • Post(s)
        857
      • Thank(s)
        740
      • Thanked
        866
      • cR(s)
        9 -4

      # 96813

      Kuřecí stehna na cibulovo-slaninovém zelí

      Suroviny

       

      2 kuřecí stehna

      malá hlávka bílého zelí

      2 cibule

      100 g anglické slaniny v celku

      koření na kuře

      kmín

      máslo

      sůl

      ---

      balíček Gnocchi

      Postup přípravy

      1. Zelí nakrájíme na nudličky, slaninu na kostičky a cibuli na klínky. Připravíme pekáček a zelí a cibuli promícháme. Osolíme a přidáme kmín.
      2. Na pánvi rozpustíme kousek másla a přidáme slaninu. Až slanina pustí tuk, osolené kuře opečeme z obou stran. Stačí chvíli, jen aby se zatáhlo.
      3. Výpek přidáme k zelí, nahoru položíme stehna a posypeme kořením. Na každé dáme plátek másla a malinko podlijeme vodou. Zelí a cibule pustí svou vodu. Pekáček přikryjeme a pečeme cca 50 - 60 minut, podle velikosti stehen.
      4. Krátce před dopečením cca 5-8 minut dáme stehna stranou a přihodíme neuvařené gnocchi. Zamícháme do zelí, vrátíme stehna a dopečeme už odkryté. Servírujeme smíchané zelí s gnocchi a nahoru položíme křupavé stehno.
    • 3 hours ago
      • Post(s)
        986
      • Thank(s)
        486
      • Thanked
        296
      • cR(s)
        3 -26

      # 96811

      dobré

    • Wed at 3:41 PM
      • Post(s)
        857
      • Thank(s)
        740
      • Thanked
        866
      • cR(s)
        9 -4

      # 96788

      Vepřové kotlety s houbami a smetanou

      Suroviny

       

      2 větší kotlety bez kosti

      100 ml bílého vína

      hrst velká hub - měla jsem lišky

      50 ml smetany ke šlehání

      vývar

      drcené chilli

      čerstvý rozmarýn

      sůl

      olej

      Postup přípravy

      1. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zprudka opečeme kotlety / na okrajích naříznuté, aby se nezkroutily /. Osolíme, přidáme chilli, očistěné lišky, větvičku rozmarýnu, přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Podlijeme vývarem / tak, aby maso nebylo zcela potopené / a dusíme doměkka.
      2. Na závěr zjemníme smetanou a ještě krátce společně povaříme.
      3. Jako příloha se hodí rýže nebo těstoviny.
    • Tue at 6:52 PM
      • Post(s)
        2,609
      • Thank(s)
        1,435
      • Thanked
        1,632
      • cR(s)
        66 -2

      # 96780

      Anabelka - #96779 napsal(a):

      Roládky z mletého masa s libečkem, šunkou a sýrem

      Suroviny

       

      300 g mletého masa

      1 šalotka

      1 vejce

      2 stroužky utřeného česneku

      mletý kmín

      pepř

      sůl

      50 ml studeného mléka

      strouhanka podle potřeby

      Dále:

      šunka nebo šunkový salám

      plátkový sýr

      libeček

      Postup přípravy

      1. Mleté maso zpracujeme s kořením a důkladně promícháme. Připravíme pruhy alobalu a maso rozdělené na polovinu, z ní vytvoříme placky. Na ně položíme plátky šunky, sýru a libeček, viz fotka.
      2. Pomocí alobalu stočíme a připravíme slaninu, poskládanou vedle sebe. Na ni položíme válečky a stočíme. Do pekáčku je uložíme spojem dolů. Podlijeme trochou vody a pečeme zkraje přikryté a před koncem odkryjeme a pečeme na barvu.

      Dobrota :-)

      ____________________________________

      Vlasta(vlastina2312)

    • Tue at 3:38 PM
      • Post(s)
        857
      • Thank(s)
        740
      • Thanked
        866
      • cR(s)
        9 -4

      # 96779

      Roládky z mletého masa s libečkem, šunkou a sýrem

      Suroviny

       

      300 g mletého masa

      1 šalotka

      1 vejce

      2 stroužky utřeného česneku

      mletý kmín

      pepř

      sůl

      50 ml studeného mléka

      strouhanka podle potřeby

      Dále:

      šunka nebo šunkový salám

      plátkový sýr

      libeček

      Postup přípravy

      1. Mleté maso zpracujeme s kořením a důkladně promícháme. Připravíme pruhy alobalu a maso rozdělené na polovinu, z ní vytvoříme placky. Na ně položíme plátky šunky, sýru a libeček, viz fotka.
      2. Pomocí alobalu stočíme a připravíme slaninu, poskládanou vedle sebe. Na ni položíme válečky a stočíme. Do pekáčku je uložíme spojem dolů. Podlijeme trochou vody a pečeme zkraje přikryté a před koncem odkryjeme a pečeme na barvu.
    • September 12
      • Post(s)
        2,609
      • Thank(s)
        1,435
      • Thanked
        1,632
      • cR(s)
        66 -2

      # 96762

      Anabelka - #96736 napsal(a):

      Kuřecí závitky plněné houbami a sýrem

      Suroviny

       

      Tak to bych si dala s houbičkami :-)

      ____________________________________

      Vlasta(vlastina2312)

    • September 12
      • Post(s)
        986
      • Thank(s)
        486
      • Thanked
        296
      • cR(s)
        3 -26

      # 96761

      Dobrota

    • September 9
      • Post(s)
        857
      • Thank(s)
        740
      • Thanked
        866
      • cR(s)
        9 -4

      # 96736

      Kuřecí závitky plněné houbami a sýrem

      Suroviny

    • September 8
      • Post(s)
        2,609
      • Thank(s)
        1,435
      • Thanked
        1,632
      • cR(s)
        66 -2

      # 96727

      Anabelka - #96707 napsal(a):

      Zapékané cukety se slaninou

      Suroviny

       

      Porce: 4 porce

      2 cukety

      250 g žampionů

      50 g šunky

      150 g anglické slaniny

      1 vejce

      50 g tvrdého sýra 40%

      1 lžíce pažitky

      1 lžička drceného kmínu

      0,5 masoxu

      sůl

      mletý pepř

      2 lžíce oleje

      Postup přípravy

      1. Cukety omyjeme, osušíme, položíme na prkénko a škrabkou seškrábneme 2,5 cm pruh. Děláme to proto, aby seděla cuketa rovně na pekáčku a nekácela se. Cukety vevnitř nařežeme na kostičky a lžičkou vydlabeme do tenka. Cibuli nakrájíme na jemno, dáme do kastrůlku, lehce ji osmažíme, přidáme žampiony nasekané na malé kousky, dužinu, sůl, pepř, masox, kmín a dusíme, až se se všechna tekutina odpaří.
      2. Do vlažné směsi vmícháme nastrouhaný sýr, vejce, pažitku, nakrájenou šunku, zamícháme a dochutíme solí a pepřem. Vydlabané cukety osolíme, vložíme do nich slaninu, naplníme náplní, kterou zmáčkneme, aby byla cuketa plná. Slaninu přeložíme, aby byla náplň schovaná.
      3. Pekáček vymažeme sádlem a vložíme cukety. Zaděláme pevně alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 40 minut, pak alobal sundáme a dopečeme do zlatova.

      Dobrota :-)

      ____________________________________

      Vlasta(vlastina2312)

    • September 8
      • Post(s)
        857
      • Thank(s)
        740
      • Thanked
        866
      • cR(s)
        9 -4

      # 96725

      Rajčatový salát s Nivou a bazalkou

      Suroviny

       

      čerstvá rajčata

      jarní cibulka

      Niva

      čerstvá bazalka

      zakysaná smetana

      majonéza (můžete vynechat)

      čerstvě mletý pepř

      sůl

      Postup přípravy

      1. Rajčata nakrájejte na osminky nebo podle potřeby, jarní cibulku na jemná kolečka a bazalku posekejte, případně natrhejte na malé kousky. Vše vložte do misky. Smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, dostatečně opepřete a podle chuti osolte.
      2. Nivu můžete buď nakrájet na kostičky a přidat k rajčatům anebo ji nahrubo nastrouhejte a vmíchejte přímo do dresinku. Bude tak mít výraznější chuť. Rajčata promíchejte s dresinkem a salát nechte vychladit v lednici.
    • September 8
      • Post(s)
        986
      • Thank(s)
        486
      • Thanked
        296
      • cR(s)
        3 -26

      # 96722

      dobré

       

    • September 6
      • Post(s)
        857
      • Thank(s)
        740
      • Thanked
        866
      • cR(s)
        9 -4

      # 96707

      Zapékané cukety se slaninou

      Suroviny

       

      Porce: 4 porce

      2 cukety

      250 g žampionů

      50 g šunky

      150 g anglické slaniny

      1 vejce

      50 g tvrdého sýra 40%

      1 lžíce pažitky

      1 lžička drceného kmínu

      0,5 masoxu

      sůl

      mletý pepř

      2 lžíce oleje

      Postup přípravy

      1. Cukety omyjeme, osušíme, položíme na prkénko a škrabkou seškrábneme 2,5 cm pruh. Děláme to proto, aby seděla cuketa rovně na pekáčku a nekácela se. Cukety vevnitř nařežeme na kostičky a lžičkou vydlabeme do tenka. Cibuli nakrájíme na jemno, dáme do kastrůlku, lehce ji osmažíme, přidáme žampiony nasekané na malé kousky, dužinu, sůl, pepř, masox, kmín a dusíme, až se se všechna tekutina odpaří.
      2. Do vlažné směsi vmícháme nastrouhaný sýr, vejce, pažitku, nakrájenou šunku, zamícháme a dochutíme solí a pepřem. Vydlabané cukety osolíme, vložíme do nich slaninu, naplníme náplní, kterou zmáčkneme, aby byla cuketa plná. Slaninu přeložíme, aby byla náplň schovaná.
      3. Pekáček vymažeme sádlem a vložíme cukety. Zaděláme pevně alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C na 40 minut, pak alobal sundáme a dopečeme do zlatova.
    • September 2
      • Post(s)
        857
      • Thank(s)
        740
      • Thanked
        866
      • cR(s)
        9 -4

      # 96681

      Listové čtverce s mákem a švestkami

      Suroviny

      1 listové těsto (vyválené)vyloupané švestky---250 g švestkových povidel100 g mletého máku1 vanilkový cukr1 lžička mleté skořice1-2 lžíce mandlí (plátků)rum

      Postup přípravy receptu

      1. Nejdříve připravíme náplň. Smícháme mák s povidly, cukrem, kořením, mandlemi a rumem. Povidla by neměla být řídká. Náplň by měla být hustší.

      2. Listové těsto nakrájíme na 12-15 čtverců (já měla 15). Na každý čtverec natřeme vychladlý mák a položíme půlku, nebo celou švestku (podle velikosti).

      3. Švestku lehce přitlačíme do máku řeznou plochou nahoru. Kdo chce, potře okraje rozšlehaným vejcem. Já jsem nepotírala, přišlo mi to zbytečné. Pečeme na 200 st. asi 12-15 minut.

    • September 1
      • Post(s)
        2,609
      • Thank(s)
        1,435
      • Thanked
        1,632
      • cR(s)
        66 -2

      # 96671

      Anabelka - #96670 napsal(a):

      Piškotové dortíčky s broskví

      Piškotové dortíčky s broskví

      Suroviny8 porcí

      Těsto:4 vejce velikosti M200 g cukru200 g polohrubé mouky4 lžíce horké vody3 lžíce slunečnicového nebo řepkového olejeKrém:750 ml mléka2,5 sáčku vanilkového pudinkucukr podle chutivanilkový cukrlžička vanilkového extraktu3 lžíce rumu250 g tvarohu v kostcezavařenina, nejlépe domácí, na slepováníNa ozdobení:1 velký kompot broskví (necháme dobře okapat)čokoláda na ozdoby nebo hotové čokoládové dekorace

      Postup přípravy receptu

      1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu , olej a postupně vmícháváme mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný se špetkou soli (jen tak mezi dva prsty). těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 - 190 st. asi 35 minut podle typu trouby.

      2. Krém: Mléko smícháme s pudinkovým práškem, přidáme cukr a za stálého míchání, aby nevznikly hrudky, uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a přidáme kostku tvarohu, rum, cukr a vanilkové aroma. Vše ušleháme dohladka .

      3. Vychladlý piškot nakrájíme na dílky a kompletujeme vždy dva na sebe, jeden dílek potřeme zavařeninou a nastříkáme krémem, přiklopíme druhým dílkem piškotu a znovu nastříkáme krémem. Ozdobíme půlkou broskve a čokoládovou dekorací.

      4. Čokoládové ozdoby můžeme použít kupované nebo je doma vyrobíme jednoduše sami. Rozehřejeme čokoládu a dáme do tvořítka s malou dirkou a na pečící papír stříkáme tvary podle své fantazie. Já je dělám sama, nejsou vždy dokonalé, ale jsou moje.

      Tady jsou dobrůtky :-)

      ____________________________________

      Vlasta(vlastina2312)

    • September 1
      • Post(s)
        857
      • Thank(s)
        740
      • Thanked
        866
      • cR(s)
        9 -4

      # 96670

      Piškotové dortíčky s broskví

      Piškotové dortíčky s broskví

      Suroviny8 porcí

      Těsto:4 vejce velikosti M200 g cukru200 g polohrubé mouky4 lžíce horké vody3 lžíce slunečnicového nebo řepkového olejeKrém:750 ml mléka2,5 sáčku vanilkového pudinkucukr podle chutivanilkový cukrlžička vanilkového extraktu3 lžíce rumu250 g tvarohu v kostcezavařenina, nejlépe domácí, na slepováníNa ozdobení:1 velký kompot broskví (necháme dobře okapat)čokoláda na ozdoby nebo hotové čokoládové dekorace

      Postup přípravy receptu

      1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu , olej a postupně vmícháváme mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný se špetkou soli (jen tak mezi dva prsty). těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 - 190 st. asi 35 minut podle typu trouby.

      2. Krém: Mléko smícháme s pudinkovým práškem, přidáme cukr a za stálého míchání, aby nevznikly hrudky, uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a přidáme kostku tvarohu, rum, cukr a vanilkové aroma. Vše ušleháme dohladka .

      3. Vychladlý piškot nakrájíme na dílky a kompletujeme vždy dva na sebe, jeden dílek potřeme zavařeninou a nastříkáme krémem, přiklopíme druhým dílkem piškotu a znovu nastříkáme krémem. Ozdobíme půlkou broskve a čokoládovou dekorací.

      4. Čokoládové ozdoby můžeme použít kupované nebo je doma vyrobíme jednoduše sami. Rozehřejeme čokoládu a dáme do tvořítka s malou dirkou a na pečící papír stříkáme tvary podle své fantazie. Já je dělám sama, nejsou vždy dokonalé, ale jsou moje.

    • September 1
      • Post(s)
        986
      • Thank(s)
        486
      • Thanked
        296
      • cR(s)
        3 -26

      # 96667

      dobré

    • August 28
      • Post(s)
        857
      • Thank(s)
        740
      • Thanked
        866
      • cR(s)
        9 -4

      # 96625

      PAŘÍŽSKÉ DORTÍČKY

      Pařížské rohlíčky :30 ks            </div>
                                                                <ul class=

  • August 26
    • Post(s)
      986
    • Thank(s)
      486
    • Thanked
      296
    • cR(s)
      3 -26

    # 96606

    dobré

     

  • August 25
    • Post(s)
      485
    • Thank(s)
      421
    • Thanked
      523
    • cR(s)
      2 -2

    # 96600

    Anabelka  napsala:

    Vypadá to lákavě

  • August 22
    • Post(s)
      857
    • Thank(s)
      740
    • Thanked
      866
    • cR(s)
      9 -4

    # 96573

    Letní eintopf s krůtím masem

    Suroviny

    kousek másla1 cibule300 g krůtího masa z prsoulžíce hladké moukysůlpepř1 kg mladé mrkve500 g brambor150 g čerstvě vyloupaného mladého hráškupetrželka

    Postup přípravy receptu

    1. V kastrolu rozpálíme máslo a na něm osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova.

    2. Maso nakrájené na sousta osolíme a opepříme, každý kousek obalíme v mouce a zbytek oklepeme. Připravené maso vhodíme k cibuli a chvíli společně opékáme, aby se maso zatáhlo, cibule nesmí moc zhnědnout.

    3. Zalijeme troškou vody, přidáme brambory na kostky a kolečka mrkve, hladina tekutiny musí sahat jen asi do 3/4 ingrediencí v kastrolu.

    4. Uvedeme do varu, dosolíme a dusíme doměkka. Do hotového pokrmu dáme prohřát hrášek, už nevaříme. Doplníme trochou petrželky.

  • August 20
    • Post(s)
      2,609
    • Thank(s)
      1,435
    • Thanked
      1,632
    • cR(s)
      66 -2

    # 96565

    Anabelka - #96564 napsal(a):

    Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem

    Suroviny4-6 osob

    3 střední cukety500 g mletého masa1 cibule2 stroužky česneku2 lžíce rajčatového protlaku(dužina z dvou cuket)sůlpepřlžička pálivé papriky2 lžíce hladké mouky1 vejce150 g eidamu (v celku) nebo balíček plátků

    Postup přípravy receptu

    1. Do hluboké pánve nebo hrnce dáme dvě lžíce oleje, cibuli nakrájenou na kostičky a lehce osmažíme.

    2. Přidáme mleté maso, česnek, protlak, pepř a papriku. Promícháme, chvíli dusíme.

    3. Mezitím rozkrojíme cukety podélně na půl a vydlabeme dužinu (např. lžící). Dužinu ze dvou cuket nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a osolíme. Dusíme, až je cuketa poloměkká.

    4. Poté přidáme dvě lžíce mouky, promícháme a odstavíme.

    5. Asi po 5 minutách vmícháme do směsi vejce a naplníme cukety. Posypeme nastrouhaným sýrem nebo poklademe půlkami plátků sýru.

    6. Naplněné cukety pečeme v pekáči (i na plechu, záleží na množství) pokapaném olejem a podlité trochou vody na 200°C dokud sýr nezrůžoví, cca 30-40 minut.

    Dobrota :-)

    ____________________________________

    Vlasta(vlastina2312)

  • August 20
    • Post(s)
      857
    • Thank(s)
      740
    • Thanked
      866
    • cR(s)
      9 -4

    # 96564

    Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem

    Suroviny4-6 osob

    3 střední cukety500 g mletého masa1 cibule2 stroužky česneku2 lžíce rajčatového protlaku(dužina z dvou cuket)sůlpepřlžička pálivé papriky2 lžíce hladké mouky1 vejce150 g eidamu (v celku) nebo balíček plátků

    Postup přípravy receptu

    1. Do hluboké pánve nebo hrnce dáme dvě lžíce oleje, cibuli nakrájenou na kostičky a lehce osmažíme.

    2. Přidáme mleté maso, česnek, protlak, pepř a papriku. Promícháme, chvíli dusíme.

    3. Mezitím rozkrojíme cukety podélně na půl a vydlabeme dužinu (např. lžící). Dužinu ze dvou cuket nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a osolíme. Dusíme, až je cuketa poloměkká.

    4. Poté přidáme dvě lžíce mouky, promícháme a odstavíme.

    5. Asi po 5 minutách vmícháme do směsi vejce a naplníme cukety. Posypeme nastrouhaným sýrem nebo poklademe půlkami plátků sýru.

    6. Naplněné cukety pečeme v pekáči (i na plechu, záleží na množství) pokapaném olejem a podlité trochou vody na 200°C dokud sýr nezrůžoví, cca 30-40 minut.

  • August 20
    • Post(s)
      986
    • Thank(s)
      486
    • Thanked
      296
    • cR(s)
      3 -26

    # 96556

    dobré

  • August 16
    • Post(s)
      857
    • Thank(s)
      740
    • Thanked
      866
    • cR(s)
      9 -4

    # 96528

    Kuřecí špízy se zeleninou pečené v troubě

    Suroviny2 porce

    2 kuřecí prsa10 dkg anglické slaniny1 cuketa mladá (max.10 cm)1 kukuřičný klas1 mrkev1 žlutá paprika8 menších raných brambor4 cherry rajčatakoření Grilovaná zeleninasůlolivový olejoregano

    Postup přípravy receptu

    1. Brambory omyjeme a dáme vcelku i se slupkou vařit do poloměkka.

    2. Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, lehce osolíme a každý obalíme v proužku anglické slaniny.

    3. Cuketu, mrkev, kukuřici nakrájíme na kolečka, papriku na kostky.

    4. Na bambusovou (či grilovací kovovou) jehlu napíchneme střídavě maso ve slanině, rajčata, cuketu a papriku.

    5. Na plech dáme pečicí papír, položíme špízy, okolo dáme kolečka kukuřice a mrkve, celé předvařené brambory.

    6. Lehce vše zakapeme olivovým olejem a posypeme grilovacím kořením na zeleninu.

    7. Dáme pod gril do trouby, pokud není gril, možno jen péct na 250°C.

    8. Na talíři posypeme čerstvými lístky oregana.

  • August 15
    • Post(s)
      857
    • Thank(s)
      740
    • Thanked
      866
    • cR(s)
      9 -4

    # 96519

    Vepřové plátky pečené na houbách a hlávkovém zelí

    Suroviny

    4 vepřové plátky krkovičky5 polévkových lžic hladké moukykoření Vepřová pečeně od Vitanysůlpepř2 hrsti mražených hubklínek hlávkového zelí

    Postup přípravy receptu

    1. Vepřové plátky naklepeme, jemně osolíme a opepříme. V misce smícháme hladkou mouku s kořením Vepřová pečeně a maso v mouce obalíme.

    2. Houby rozmrazíme v teplé vodě, zelí nakrájíme na tenké nudličky.

    3. Maso položíme na pekáček, zasypeme ho zelím a houbami a dáme do trouby péct. Pečeme při 200°C zhruba hodinu za občasného podlití vodou.

    4. Mouka z masa výpek zahustí a houby se zelím mu dají velmi příjemnou chuť. Pokud se nám bude zdát výpek málo slaný, můžeme dosolit.

    Icon Legend and Forum Rights

  • Topic has replies
    Hot topic
    Topic unread
    Topic doesn't have any replies
    Closed topic
    BBCode  is opened
    HTML  is opened
    You don't have permission to post or reply a topic
    You don't have permission to edit a topic
    You don't have the permission to delete a topic
    You don't have the permission to approve a post
    You don't have the permission to make a sticky on a topic
    You don't have the permission to close a topic
    You don't have the permission to move a topic

Add Reputation

Do you want to add reputation for this user by this post?

or cancel